Sider

Om outside the asylum

Velkommen til "Utsiden av Asylet", "min" verden...

Wonko the sane er en av mine definitive favorittfigurer fra Douglas Adams' bøker, og denne bloggen er en hyllest til Wonko the sane og alle andre som ønsker å stille spontane spørsmål og å komme med øyeblikkskommentarer til en verden som fra tid til annen kan anses som å ha gått fullstendig av skaftet.

Legg gjerne igjen en kommentar :-)



Gå gjerne inn på disse strålende bloggene og les deres perler:

Maria Amelie "Across my universe": http://mariamelie.blogspot.com/2010/01/velkommen.html
Magnhilds anti-blog: http://antibloggeren.wordpress.com/
Anna Kathrines blog: http://annakathrine.origo.no/
Wilfred Hildonens Bløgg: http://bloslashgg.blogspot.com/
Inga Marthe Thorkildsen: http://ingamarte.blogspot.com/
Rabiatus: http://www.rabiatius.com/
Ørnulf Thyberg: http://32057.vgb.no/

tirsdag 15. februar 2011

Når det konkrete blir abstrakt...



,


"It's no longer a question of staying healthy. It's a question of finding a sickness you like"
Jackie Mason

Depresjon er pussige greier. Altså, vi har en halvkilos brøddeig i toppetasjen som i sin reneste beskrivelse bare er en klissete geleklump som fungerer via elektrokjemiske prosesser, og denne smørja kan ved bruk av litt kreativ kjemi skape alt fra en Einstein til en Hitler til en Ghandi. Den kan skape lykke, forelskelse, forventning, tanker som aldri er tenkt før, den vakreste musikk og den kan skape sinne, hat og tilsynelatende grenseløs ondskap. En av de mer fascinerende påfunnene denne klissete gørra kan finne på sånn helt av seg selv er depresjon. Alt vi er på godt og vondt er resultatet av elektrokjemi. Denne geleklumpen er verdens mest fantastiske datamaskin, men det hender at den fungerer på en måte som får meg til å lure på om Gud(run) i sin fremsynte allvitenhet reiste i tid og ga bort oppgaven med å lage operativsystemet til Bill Gates. Det finnes tilsynelatende ingen grenser for hvor mye som kan gå gærnt med en gjennomsnittlig hjerne. Noen ganger kan en hjerne være det perfekte fengsel. Man kan bevege seg fritt, høre fuglene synge, se den blå himmelen, men likevel sitter man fast i det ultimate mørke. Geleklumpen forandrer seg tilsynelatende til havregrøt. Syntax error ! Msg 8134 Divide by zero error encountered ! If-then kommandoer som lever sitt eget liv. Heldigvis finnes det mennesker med geleklumper som funker bedre som har funnet en "løsning". Lykkemedisin ! Jeg er ikke sikker på om jeg noensinne har hørt et mer misvisende navn på en medisin...
Ok, depresjonen forsvinner, men resultatet er ofte at 100% av den man blir er 50% av den man var.
Jeg klarer ikke å la være å tenke at om begrepet "Intelligent Design" skulle hatt noe for seg så hadde vi blitt skapt med et USB-innstikk i nakken så vi kunne innstallert en service pack i ny og ne.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar